Club Brugge heeft een zware oefenmatch tegen Nederlands kampioen Feyenoord

12-07-2023 18:25
35

Club Brugge beleefde een lastige oefenmiddag tegen Feyenoord, de landskampioen van Nederland. De wedstrijd eindigde in een 2-0 verliespartij, Club Brugge verzuimde om twee strafschoppen te benutten.

Club Brugge begon de wedstrijd met meer ervaren spelers en halverwege kwamen er vooral meer jonkies het veld binnen. Nederlands kampioen Feyenoord begon met de sterkste elf. Vooral voor de rust had Blauw-Zwart het lastig met de formatie uit Rotterdam.

Aanwinst Thiago had in het begin van de match nog een grote kans, maar hij miste van dichtbij. Mignolet wist zich te onderscheiden met een knappe redding op een schot van Danilo, die in een volgende actie wel wist te scoren. Paixao, een andere Braziliaan, verdubbelde namens Feyenoord de score.

In de tweede helft kwamen er elf nieuwe namen bij Club Brugge het veld in. De jonkies van Club Brugge brachten meer energie en er werden twee strafschoppen toegekend. Beide strafschoppen leverden alleen geen doelpunt op. De eerste penalty werd gemist door Vermant en de tweede door Sandra. Dit resulteerde ook in de 2-0 eindstand.