Riemer over transfer: “Eerlijk, Dolberg is eigenlijk te goed voor Anderlecht”

Riemer over transfer: “Eerlijk, Dolberg is eigenlijk te goed voor Anderlecht”

12-07-2023 15:15 Laatste update: 17:18
43

Brian Riemer, de hoofdtrainer van RSC Anderlecht, vertelt wat hij in het aankomende Jupiler Pro Leagueseizoen verwacht van de nieuwe spits Kasper Dolberg. Riemer uit zich zeer content en lovend over zijn landgenoot.

Riemer geeft aan dat hij Dolberg erg goed kent en volgens de hoofdtrainer past hij dan ook erg goed bij Anderlecht. “Hij heeft een deel van zijn opleiding bij Ajax gekregen, technisch is hij enorm sterk. De manier waarop wij willen voetballen is niet nieuw voor hem”, deelt Riemer aan Het Laatste Nieuws.

Riemer wordt geconfronteerd met het feit dat het al even geleden is dat Dolberg op niveau presteerde na tegenvallende uitleenbeurten. “Dolberg is een speler die vertrouwen moet voelen en de manier van spelen moet duidelijk zijn, dat is bij ons allebei het geval. Eerlijk, ik denk dat we erin geslaagd zijn een speler te strikken die eigenlijk te goed is voor Anderlecht”, besluit Riemer.

Dolberg is door Anderlecht voor vijf miljoen euro overgenomen van OGC Nice. De spits werd eerder door Nice uitgeleend aan Hoffenheim en Sevilla. Dolberg heeft een actuele transferwaarde van 7 miljoen euro volgens transfermarkt. De spits had in oktober 2020 een transferwaarde van 23 miljoen.