Transferwerk voor de boeg: overname kan voor tweede stroomstoot zorgen bij Gent

Transferwerk voor de boeg: overname kan voor tweede stroomstoot zorgen bij Gent

07-07-2023 11:00 Laatste update: 08-07-2023 14:00
4

De maand juli is inmiddels aangevat, waardoor de mallemolen in transferland steeds sneller gaat draaien. Ook in de Jupiler Pro League wordt er volop gehandeld, bij de ene club al vlotter dan bij de andere. Met nog twee maanden onderhandelgeweld in aantocht maakt VoetbalPrimeur.be graag een eerste balans op. Welke profielen kunnen de Belgische topclubs nog gebruiken? Waar kunnen de fans zich nog aan verwachten? In deze aflevering: KAA Gent.

Versterkingen die al afgerond zijn
De Gentenaars lieten zich al vroeg gelden op de markt. Met Pieter Gerkens (Royal Antwerp FC) en Tsuyoshi Watanabe (KV Kortrijk) trokken ze aan het langste eind in een verbeten strijd met andere JPL-clubs. Het bewijst dat de club uit de Arteveldestad toch nog steeds over de nodige aantrekkingskracht beschikt. Waar Gerkens inmiddels het klappen van de zweep wel kent, ontpopte Watanabe zich vorig seizoen tot een absolute revelatie in onze competitie. Als enige veldspeler miste de Japanner geen minuut bij KVK. Begrijpelijk, want zijn optredens waren bijzonder keurig.

Daarnaast plukte Gent in de persoon van Keegan Jelacic (Perth Glory) nog een beloftevolle aanvallende middenvelder weg Down Under. Nadien viel de transferhonger een beetje stil, ongetwijfeld omdat de gesprekken rond een overname de laatste weken in een stroomversnelling beland zijn. De lokale zakenman Sam Baro zou de nieuwe grote man worden. Als die deal helemaal rond geraakt, valt het te voorspellen dat deel twee van het Gentse transferoffensief haar aanvang neemt.

Geruchten over andere nieuwkomers:
Youssef Maziz (RFC Seraing), Noah Sadiki (RSC Anderlecht), Tatsuhiro Sakamoto (KV Oostende)

Waar ligt er nog werk op de plank?
Vooral achterin zouden er nog grondige verschuivingen kunnen volgen. Michael Ngadeu koos in maart al voor een lucratief avontuur in China en nu lijkt ook Joseph Okumu aan de uitgang aan te schuiven. Mogelijk lost Gent dat op door Kamil Piatkowski opnieuw in de armen te sluiten. De Pool presteerde sterk sinds zijn winterse verhuur van RB Salzburg, maar is voorlopig teruggekeerd naar zijn moederclub. Zelfs als Piatkowski opnieuw in de Ghelamco Arena neerstrijkt, lijkt nóg een centrale verdediger geen overbodige luxe.

Verder zijn we nu een week weg in de maand juli en loopt de aartsgevaarlijke drietand Hugo Cuypers – Gift Orban – Tarik Tissoudali nog steeds in Gent rond. Het bestuur gaf al aan dat de kans om hen alle drie te behouden klein is, maar het doet de fans wel dromen … Mocht er alsnog een vertrek komen, stroomt er ongetwijfeld voldoende geld het laatje binnen om een waardige vervanger aan te trekken. Met de overschot kunnen De Buffalo’s nog mikken op een linkermiddenvelder met basiselftalkwaliteit. Daar knelde het schoentje de voorbije jaren al. Sakamoto wordt genoemd, maar in de ideale wereld misschien liever een linksvoetige?

Het (huidige) boodschappenlijstje van KAA Gent:
- Doelman (zeker bij vertrek Davy Roef)
- Twee centrale verdedigers (onder wie Piatkowski?)
- Linkermiddenvelder
- Spits als Cuypers en/of Orban zou(den) vertrekken