‘Zulte Waregem voert kapitaalsverhoging van 16 miljoen euro door’

‘Zulte Waregem voert kapitaalsverhoging van 16 miljoen euro door’

05-07-2023 11:48
4

Het bleek een pijnlijk seizoen te zijn voor Zulte Waregem SV. De West-Vlamingen degradeerden naar de Challenger Pro League afgelopen seizoen, maar de club blijft niet bij de pakken zitten. 

Zulte Waregem voert kapitaalverhoging van 16 miljoen euro door. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Dat zou de club grotendeels te danken hebben aan haar aan hoofdaandeelhouder Tony Beeuwsaert. Het doel is alvast erg duidelijk … Zo snel mogelijk opnieuw promoveren. 

‘De titelambities werden snel kracht bij gezet door de verrassende verlenging van ervaren pionnen Ruud Vormer en Jelle Vossen’, schrijft Het Nieuwsblad. Ook de komst van Tom Caluwé van Club Brugge als sportief manager draagt bij tot het ultieme doel.  Nu zou ook een kapitaalsverhoging hierbij toegevoegd worden. Het zijn hoe dan ook allemaal evoluties die de club in staat moeten stellen om meteen terug te keren naar de Jupiler Pro League

 ‘Meerderheidsaandeelhouder Tony Beeuwsaert zorgt voor 12,8 miljoen euro, die hij via zijn bedrijven leent aan de club. De rest komt van minderheidsaandeelhouders Philippe Detaellenaere (2,4 miljoen euro) en Franck Tijtgat (800.000 euro). De optie om met buitenlandse investeerders in zee te gaan lag even op tafel, maar is definitief van de baan’, besluit de krant.