Lokonga hoopt op exit Arsenal: ‘Transfer naar andere competitie waarschijnlijk'

Lokonga hoopt op exit Arsenal: ‘Transfer naar andere competitie waarschijnlijk'

05-07-2023 11:30
9

Je zou het haast vergeten, maar Albert Sambi Lokonga loopt nog steeds rond bij Arsenal. De voormalige middenvelder van RSC Anderlecht werd afgelopen seizoen uitgeleend aan Crystal Palace en dient zich opnieuw te melden bij The Gunners. Lokonga wil opnieuw weg. 

Arsenal's Lokonga heeft benadrukt dat hij ergens heen wil waar hij volgend seizoen gegarandeerd regelmatig minuten kan maken in het eerste elftal. Nadat hij slechts 25 keer in actie kwam voor Arsenal, lijkt hij er genoeg van te hebben om onder Mikel Arteta aan de kant te staan en is hij op zoek naar een uitweg.

Gezien Arsenal's uitgaven deze transferwindow aan Kai Havertz en de binnenkort aangekondigde Declan Rice en Jurrien Timber, zullen de Gunners deze zomer waarschijnlijk een aantal spelers moeten verkopen om de boeken sluitend te krijgen en de Financial Fair Play-regels te omzeilen.

Everton, Aston Villa, West Ham en zelfs Man United werden even genoemd als mogelijke geïnteresseerden. EuroWeekly gelooft dat een overstap naar het buitenland de meest waarschijnlijke uitkomst lijkt zoals de zaken er nu voor staan.

Lokonga sprak eerder over zijn toekomst in de aanloop naar zijn terugkeer naar Arsenal en het voorseizoen. Hij zei: "Ik weet het niet, ik probeer ergens heen te gaan waar ik kan spelen. Dat is het belangrijkste, een aantal wedstrijden spelen en wedstrijd na wedstrijd spelen."