'Anderlecht denkt aan Zalazar, die met Schalke 04 uit de Bundesliga wegzakte'

'Anderlecht denkt aan Zalazar, die met Schalke 04 uit de Bundesliga wegzakte'

04-07-2023 18:04
11

RSC Anderlecht speurt volop naar versterkingen op de zomermarkt. De gesprekken rond Kasper Dolberg en Santiago Hezze slepen al even aan, maar zouden nu toch de goede kant uitgaan. Misschien komt de club zo wel in een stroomversnelling terecht, met Rodrigo Zalazar als volgende (?) aanwinst. 

Het Duitse Bild meldt dat Anderlecht haar interesse kenbaar heeft gemaakt bij Schalke 04, de huidige werkgever van Zalazar. Hij is een 23-jarige creatieve middenvelder uit Uruguay. Twee seizoenen geleden was hij van goudwaarde om de traditieclub uit Gelsenkirchen weer terug naar het hoogste niveau te loodsen, met veel basisplaatsen en zes doelpunten. In de Bundesliga liep het vervolgens opnieuw fout af voor Schalke. Ook Zalazar kon de degradatie niet helpen vermijden: 15 keer aan de aftrap, één goaltje.

Schalke zou een vertrek niet uitsluiten. Dat klinkt Anderlecht als muziek op de oren. Voor de Brusselaars zou hij kunnen dienen als (tijdelijke?) vervanger voor Yari Verschaeren, die nog lange tijd in de lappenmand ligt met een zware knieblessure. Er zouden wel nog andere clubs geïnteresseerd zijn om Zalazar over te nemen van Schalke.