Nog flink wat werk bij Club Brugge: 'Deila wil snoeien in de spelerskern'

Nog flink wat werk bij Club Brugge: 'Deila wil snoeien in de spelerskern'

02-07-2023 17:23
1

Club Brugge is zaterdag begonnen aan de oefencampagne met een partij tegen SV Zulte Waregem. Inmiddels is het ook nog actief op de transfermarkt. Het zoekt naar nieuwe spelers, maar wil ook afscheid nemen van heel wat pionnen.

Bij zijn voorstelling gaf coach Ronny Deila al aan dat er nog wat gesnoeid moet worden in de kern. Op de eerste trainingen moet hij werken met zo'n dertig spelers, zonder de internationals inbegrepen. Deila kiest er echter voor om met een kern van zo'n achttien à negentien veldspelers te werken, aangevuld met wat jeugdspelers.

Het Laatste Nieuws meldt dat Vincent Mannaert dan ook de opdracht kreeg een oplossing te vinden voor heel wat pionnen. De CEO van Club Brugge moet de komende weken dus nog flink aan het werk. Niet alleen voor nieuwelingen, maar ook voor nieuwe clubs voor eigen spelers.

Eén van die vertrekkers is hoogstwaarschijnlijk Noa Lang, die aast op een transfer. Ook Tajon Buchanan en Andreas Skov Olsen kunnen naar verluidt rekenen op flink wat interesse. Daarnaast lijken onder andere Kamal Sowah en Dedryck Boyata niet meer in de sportieve plannen te passen, terwijl ook huurlingen Youssouph Badji, Thomas Van den Keybus, Eder Balanta en Faitout Maouassa mogen vertrekken.