Godts: Geeft aan dat ik het goed heb gedaan bij Ajax het afgelopen jaar

Godts: "Geeft aan dat ik het goed heb gedaan bij Ajax het afgelopen jaar"

01-07-2023 10:20 Laatste update: 11:51
5

Mika Godts zette vrijdagmiddag zijn handtekening onder een nieuw contract bij Ajax en wil nu graag meer minuten maken in het eerste elftal van de Amsterdamse topclub. De Belg kwam in januari over van KRC Genk en heeft het naar eigen zeggen enorm naar zijn zin in Amsterdam.

"Het voelt heel goed om een nieuw contract te tekenen. Daar ben ik heel blij mee", aldus Godts op de clubsite van Ajax. "Het geeft aan dat ik het goed heb gedaan het afgelopen jaar."

Godts noemt zijn hoogtepunt van het afgelopen jaar. "De penalty tegen PSV was toch wel het hoogtepunt. Ik viel vijf minuten voor het fluitsignaal in en scoorde de strafschop." De aanvaller bleef koel na het maken van het doelpunt. "Ik ben een rustige jongen en die penalty was een weerspiegeling van hoe ik ben naast het veld."

De komende weken wil Godts aan Ajax-trainer Maurice Steijn laten zien wat hij in huis heeft. "Ik wil mezelf laten zien aan de nieuwe trainer. Ik hoop me de komende zes weken te bewijzen en zoveel mogelijk minuten te maken. Ik wil laten zien dat ik goed kan voetballen. Mijn doel is nog steeds om meer minuten de maken in het eerste elftal van Ajax."

Godts speelde in het verleden in de jeugd van RSC Anderlecht en voor Jong Genk. De aanvaller liet zich sinds zijn overgang van Genk naar Ajax al zien op het hoogste Nederlandse niveau.