Kiyine zelf aanwezig op eerste zitting na ongeval: “Ik wil imago oppoetsen”

Kiyine zelf aanwezig op eerste zitting na ongeval: “Ik wil imago oppoetsen”

29-06-2023 20:12
10

Sofian Kiyine was aanwezig op de eerste zitting na zijn desastreus ongeval op 30 maart. De speler van Oud-Heverlee Leuven sprak nadien ook met RTBF.

Kiyine draagt nu de gevolgen van een ongeval dat gelukkig geen gewonden opleverde. “Het is niet gemakkelijk om mee te leven”, citeert Het Nieuwsblad. “Ik weet dat dit veel mensen geraakt heeft. Voor mij is het belangrijk dat ik geen jongeren gekwetst heb of een moord gepleegd heb.”

De OHL-speler wacht niet op een uitspraak van rechtbank om zijn verantwoordelijkheid te nemen. “Ik neem mijn verantwoordelijkheid, ik moet ermee leren leven. Ik heb een alcoholslot geïnstalleerd in mijn auto, ik begin met vrijwilligerswerk in een gehandicaptencentrum en ik heb lessen bij Vias genomen. Ik wil ook benadrukken dat ik niet vaak alcohol drink.”

Kiyine wil zich aldus bewijzen. “Dat wil ik ook bewijzen, aan alle betrokkenen. Ik wil mijn imago oppoetsen en bewijzen dat het geen loze woorden zijn. Ik ga zien hoe de rechtbank oordeelt, maar dit doe ik al op voorhand. Ik beken hier geen schuld mee, maar wil dit doen voor mijn imago.”

Het onderzoek van het Kiyine-dossier is overigens uitgesteld tot 10 oktober