OFFICIEEL: Na Tielemans verlaat ook Maddison Leicester, Engelsman naar Tottenham

OFFICIEEL: Na Tielemans verlaat ook Maddison Leicester, Engelsman naar Tottenham

28-06-2023 22:48
2

Tottenham Hotspur heeft James Maddison gepresenteerd als de tweede aankoop van deze zomer. De Spurs maken 46 miljoen euro over naar Leicester City voor de Engels international. Hij is na Guglielmo Vicario de tweede aanwinst onder de nieuwe coach Ange Postecoglou en verlaat net zoals Youri Tielemans eerder Leicester City.

Maddison speelde sinds 2018 voor Leicester City, nadat de club hem voor 25 miljoen euro overnam van Norwich City. Hij groeide uit tot een ware publiekslieveling, omdat hij ondanks de vele clubs die hem wilden hebben, toch bij Leicester bleef. Nu is na de degradatie de tijd voor een vertrek toch gekomen. Bij Tottenham Hotspur tekent Maddison een contract voor de komende vijf jaar. Eerder werd doelman Vicario al voor twintig miljoen euro gehaald van Empoli.

Tijdens de succesjaren van Leicester City speelde Maddison ook drie interlands voor het Engelse nationale elftal. De middenvelder was nog geen speler van The Foxes toen in 2016 het historisch kampioenschap werd gehaald. De in Coventry geboren spelmaker moet bij Tottenham Hotspur zorgen voor de creativiteitsimpuls, waardoor Heung-Min Son en Harry Kane de doelpunten kunnen maken. Of die laatste met Maddison gaat samen spelen is nog maar de vraag, aangezien hij in de belangstelling staat van Bayern München.