'Na Tielemans zal ook Maddison actief blijven in de Premier League'

'Na Tielemans zal ook Maddison actief blijven in de Premier League'

28-06-2023 09:01
4

James Maddison is dicht bij een transfer naar Tottenham Hotspur. Dat bevestigt Fabrizio Romano na berichtgeving van een fanaccount op social media. Leicester City lijkt zo'n 46 miljoen euro te gaan ontvangen voor de creatieveling.

Na de degradatie van Leicester hoefde Maddison over interesse niet te klagen. Zo was hij ook in beeld bij Newcastle United, maar Tottenham lijkt nu aan de haal te gaan met de drievoudig international van Engeland. De clubs hebben een mondeling akkoord bereikt over een transfersom van veertig miljoen pond, omgerekend een sloridge 46 miljoen euro. Leicester en Tottenham hoeven het alleen nog eens te worden over de bonussen en precieze wijze van betalen.

Zelf heeft Maddison al een akkoord bereikt met Spurs, waardoor de transfer spoedig afgerond kan worden. De aanvallende middenvelder gaat daardoor na vijf jaar vertrekken bij Leicester, waar hij uit is gegroeid tot de absolute smaakmaker. Maddison wordt de derde zomeraanwinst van Spurs, dat Dejan Kulusevski al definitief overnam van Juventus en ook doelman Guglielmo Vicario binnenhaalde.

Eerder was het al duidelijk dat Youri Tielemans The Foxes ging verlaten na de degradatie. De Rode Duivel trekt transfervrij naar Aston Villa.