OFFICIEEL: Gent verlengt het contract van Fofana tot 2026

OFFICIEEL: Gent verlengt het contract van Fofana tot 2026

28-06-2023 18:19 Laatste update: 18:37
4

KAA Gent is, net zoals veel andere Jupiler Pro League-clubs, al volop bezig met de voorbereidingen voor volgend seizoen. De contracten worden opnieuw bekeken en de plannen voor 23/24 worden gemaakt. In die plannen past blijkbaar Malick Fofana.

De achttienjarige dribbelkont tekent bij tot 2026. Dat liet de club weten op haar officiële website. Fofana traint al sinds de jeugd bij Gent. De jonge aanvaller ruilde in 2014 Eendracht Aalst in voor de Gentse jeugdwerking. 

Ondertussen heeft Fofana al zijn debuut gemaakt bij de A-ploeg. De jonge aanvaller kreeg van Hein Vanhaezebrouck zijn debuut in de Supercup tegen Club Brugge. In Gent wordt Fofana gezien als een gigantisch talent, de jonge Belg wordt dan ook beloond met deze contractverlenging. 

"Ik was 9 jaar toen ik naar KAA Gent ging en mocht op mijn 17e al debuteren voor het eerste elftal. Ik kan alleen maar blij zijn met het parcours dat ik tot nu afgelegd heb in Gent. Ik wil iedereen bedanken die me daarbij geholpen heeft en ga er alles aan doen om me hier de komende seizoenen verder te ontwikkelen", klinkt het bij de jonge Fofana.