Einde toernooi voor Belgische beloften na pijnlijke nederlaag tegen Portugal

27-06-2023 20:00
55

Het EKU21 is afgelopen voor de Belgische beloften. Het had flink wat kansen tegen de jonge Portugezen, maar slaagde er niet in om meer dan één keer te scoren. De Portugezen raakten met een strafschop uiteindelijk wel voorbij België en zorgden voor de 2-1 overwinning.

In de partij van de waarheid voor onze Belgische Beloften was het duidelijk. Er moest absoluut een goed resultaat worden geboekt tegen de jonge Portugezen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan tegen een land vol grote talenten.

Toch waren de eerste grote kansen voor onze Duivels en had het na enkele minuten voetballen eigenlijk al 0-1 moeten staan. Loïs Openda slaagde er echter niet in om de bal voorbij de Portugese doelman te krijgen.

De Portugezen waren wakker geschud en eisten daarna de bal op, met ook enkele kansen tot gevolg. De beloften zorgden voor zenuwachtig voetbal en een onzichtbare Charles De Ketelaere had het moeilijk om zich te tonen. De thuisploeg puurde echter geen al te grote kansen uit dat balbezit en de beste mogelijkheden bleven toch voor de jonge Belgen.

Doelpunten kregen we uiteindelijk toch niet meer te zien in die eerste helft. Alles te herdoen dus in die tweede helft.

De jonge Belgen kwamen bijzonder slecht uit die kleedkamer en hadden het bijzonder moeilijk met de druk van de Portugezen, die hun overwicht ook beloond zagen worden. Iets voor het uur bracht Neves met een schitterende volley de thuisploeg op voorsprong en schoot hij de Belgische beloften zo terug naar huis.

Voor Mathijssen het moment om in te grijpen. De bondscoach bracht Vertessen en Raskin op het veld, die voor de doelpunten moesten zorgen. En dat deed Vertessen ook. Na een knappe voorzet van Openda kon de invaller de bal voorbij de Portugese doelman koppen en de beloften mogelijk dus ook naar de volgende ronde.

De Portugezen probeerden daarop wel nog tot scoren te komen én kregen ook enkele mogelijkheden daartoe. Openda zag een treffer nog afgekeurd worden, terwijl de Portugezen wél scoorden. Na een elleboog van Debast in de zestien kreeg Portugal net voor tijd een strafschop, die voor de 2-1 eindstand en de uitschakeling van de Belgen zorgde.