Bondscoach Nederland U21: “Belgische beloften zijn beter dan Portugal”

Bondscoach Nederland U21: “Belgische beloften zijn beter dan Portugal”

26-06-2023 16:31
2

De Belgische beloften kregen een domper van formaat te verwerken. De jonge Rode Duivels gaven een 2-0 voorsprong uit handen tegen Georgië en moeten dus volop aan de bak tegen Portugal op dinsdag. De Nederlandse bondscoach Erwin van de Looi ziet het wel goed komen voor België. 

Jong Oranje kent Portugal natuurlijk goed. De Portugezen waren namelijk de tegenstander van Nederland in de tweede wedstrijd van de poulefase. Ook Jong Oranje speelde twee keer gelijk. Eerst tegen de jonge Rode Duivels, dan tegen Portugal. Van de Looi volgde ook de wedstrijd van België tegen Georgië.

“Ik was echt heel verbaasd dat jullie die wedstrijd niet gewonnen hebben”, klinkt het bij Van de Looi in Het Nieuwsblad. “Ik vond jullie in de eerste helft echt sterk spelen, met ook nog eens twee mooie goals. Eigenlijk veranderde er in de tweede helft weinig, maar dan valt uit het niks die goal voor Georgië. Vanaf dan is het in het stadion wel opnieuw beginnen te leven. Ik had wel het gevoel dat dat een invloed had op sommige spelers. Bij 1-2 kreeg De Ketelaere daar nog een grote kans op de counter… Die zal toch ook niet lekker geslapen hebben.”

Van de Looi getuigt over Portugal. De Nederlanders konden er niet van winnen, maar Van de Looi gelooft dat we misschien wel favoriet zijn tegen de Portugezen. “Het is een vrij voetballend en technisch team. Ze spelen met twee spitsen. Tegen ons waren dat Neto en Fabio Silva. Goeie spelers”, aldus Van de Looi. “Ze verdedigen goed, waardoor ze weinig weggeven. Aanvallend zijn ze dan weer heel efficiënt. Maar eerlijk? Volgens mij zijn jullie beter.”