Aanvaller Paintsil (Genk) grijpt nét naast Ghanese ereprijs

Aanvaller Paintsil (Genk) grijpt nét naast Ghanese ereprijs

26-06-2023 14:46
1

Joseph Paintsil grijpt nét naast de Ghanese ereprijs voor beste speler van het jaar. De aanvaller van Genk draaide een zeer sterk Jupiler Pro League seizoen en stond in de top-drie. De Ajacied Mohammed Kudus was Paintsil voor en is nu het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Speler van het Jaar van Ghana. De smaakmaker van Ajax kreeg de prijs uitgereikt door Asamoah Gyan, de voormalige ster van The Black Stars.

Kudus beleefde een moeizaam seizoen met Ajax, dat als derde eindigde in de Eredivisie en in Europa al snel was uitgespeeld. De 22-jarige dribbelaar onttrok zich op persoonlijk vlak wel enigszins aan de malaise. In dertig Eredivisie-duels, waarvan negentien als basisspeler, scoorde hij elf keer en gaf hij vier assists. Ook in de Champions League toonde hij zich met vier goals en twee assists.

Paintsil speelde met Genk een zeer degelijk seizoen en was dichtbij het winnen van de Ghanese eretitel. Paintsil wist in het afgelopen Jupiler Pro League seizoen meerdere malen zijn stempel te drukken. De rechtsbuiten van Genk speelde dit seizoen 39 wedstrijden voor Genk en wist maar liefst 18 doelpunten te maken. Daarnaast leverder hij ook nog 14 assists af.