Boeckx hard voor beloften: Niks met goed voetbal te maken, wel met ingesteldheid

Boeckx hard voor beloften: "Niks met goed voetbal te maken, wel met ingesteldheid"

24-06-2023 23:10
5

Mochten de Belgische beloften de groepsronde op het EK niét overleven, dan zullen ze met weemoed terugdenken aan hun tweede groepsduel. Tegen Georgië leken de drie punten al in de tas te zitten, maar een 0-2-voorsprong bij de rust gaven ze nog weg tot 2-2. Volgens Frank Boeckx lag dat aan een gebrekkige mentaliteit.

Na het laatste fluitsignaal toonden de spelers en bondscoach Jacky Mathijssen openlijk hun ontgoocheling. Daar kan Boeckx zich volledig in vinden. "Deze wedstrijd heb je niet verloren, maar voelt zo wel aan", aldus de oud-doelman in de studio's van Sporza. Na de glansprestatie uit de eerste helft is het "doodzonde" om een quasi-zeker resultaat nog uit handen te geven. 

Boeckx tracht de zwakke prestatie na de rust tactisch te verklaren. "Bij de dubbele voorsprong namen de backs minder risico in hun spel, maar daardoor kwam België ook niet meer aan kansen. Op die manier verloren ze ook almaar meer duels en lieten ze Georgië in de wedstrijd groeien. Met dat tweede doelpunt als exponent van een dramatische tweede helft", vat hij hard samen.

Mentaal tekortgeschoten
De oorzaak voor de pijnlijke ommezwaai zoekt Boeckx dan ook voornamelijk tussen de oren. "Ik zou durven zeggen dat op technisch gebied de jonge Duivels meer dan twee klassen beter waren dan hun tegenstander." Toch slaagde Georgië er op wilskracht in om nog gelijk te maken. "Aan de eerste tegengoal gaan ongeveer 10 duels vooraf. Die worden stuk voor stuk te makkelijk aangegaan", is Boeckx streng. "Dat heeft niets met goed voetbal te maken, maar met ingesteldheid."