LIVE-Discussie: Belgische Beloften delen de punten, Verbruggen wordt matchwinnaar

LIVE-Discussie: Belgische Beloften delen de punten, Verbruggen wordt matchwinnaar

21-06-2023 16:45 Laatste update: 19:52
61

De Belgische Beloften gaan beginnen aan het EK in Roemenië en Georgië. De sterke formatie van bondscoach Jacky Mathijssen begint de groepsfase tegen Jong Oranje. Dit belooft direct een hevige strijd te worden aangezien beide teams zeer hoog worden aangeschreven. De match is live te volgen via VoetbalPrimeur,be. 

De selectie van de Belgische Beloften is niet mis. De Jonge Duivels beschikken over meerdere Rode Duivels en zagen op het laatste moment ook nog topspits Loïs Openda aansluiten, tot groot genoegen van bondscoach Mathijssen. 

Bij de tegenstander van de Jonge Duivels is er geen gebrek aan vertrouwen. Jong Oranje bondscoach Erwin van de Looi heeft uitgesproken dat hij Jong Oranje als de favoriet van het EK ziet, maar dat ze wel respect hebben voor de "IJzersterke selectie van de Jonge Duivels". 

De Belgische Beloften hebben uitgesproken dat het behalen van een ticket naar de Olympische Spelen het absolute doel is. De top-drie geeft toegang tot de Olympische Spelen waar veel Jonge Duivels zeer graag naartoe willen.

Opstelling Belgische Beloften: Vandevoordt - De Cuyper, De Winter, Debast, Patris - Raskin, Keita, Matazo - De Ketelaere, Vertessen, Openda

Jong Oranje heeft zichzelf bestempeld tot titelfavoriet, aan vertrouwen geen gebrek. De ploeg zal zich ook willen tonen aangezien het Nederlands Elftal een mindere periode heeft.

Opstelling Jong Oranje: Verbruggen; Rensch, Van Hecke, Van de Ven, Hartman; Timber, Gravenberch, Taylor, Ekkelenkamp; Brobbey, Summerville