Club Brugge - AGF Aarhus en Gent - Zilina of Levadia in Conference League

Club Brugge - AGF Aarhus en Gent - Zilina of Levadia in Conference League

21-06-2023 13:27
14

De tegenstanders van Club Brugge en KAA Gent zijn bekendgemaakt, Club Brugge mag het opnemen tegen het Deense AGF Aarhus en Gent gaat de strijd aan met MSK Zilina uit Slowakije of FC Levadia Tallinn uit Estland. De winnaar tussen Zilina en Levadia wordt de tegenstander van Gent. 

Club Brugge en KAA Gent eindigde respectievelijk vierde en vijfde in de Jupiler Pro League vorig seizoen. Hun Europees avontuur start dit seizoen in de tweede voorronde van de Conference League.

Club Brugge en Gent beginnen hun tweeluik in de tweede voorronde van de Conference League op 27 juli met de heenwedstrijd. De terugwedstrijd staat op 3 augustus op het programma. Indien Blauw-Zwart en de Buffalo's deze ronde niet overleven, is het Europese avontuur voor het seizoen 2023 - 2024 direct afgelopen. 

Beide ploegen hebben het afgelopen seizoen een prima indruk gemaakt in Europa. Gent behaalde de kwartfinale van de Conference League maar werd uitgeschakeld door de uiteindelijke Conference League-winnaar West Ham United

Club Brugge wist ook indruk te maken in Europa via de Champions League. De ploeg wist knap te overwinteren in de Champions League maar werd in de achtste finale uitschakeld door het Portugese SL Benfica