Vandevoordt over Jonge Duivels: Olympische spelen iets unieks, daar wil je staan

Vandevoordt over Jonge Duivels: "Olympische spelen iets unieks, daar wil je staan"

15-06-2023 08:52

Maarten Vandevoordt, de doelman van KRC en de Jonge Duivels, blikt vooruit op het EK in Georgië en Roemenië. Vandevoordt gaat dieper in op de extra motivatie die het eventuele bereiken van de Olympische Spelen met zich meebrengt.

Vandevoordt ziet in dat het geen gemakkelijke opgave wordt op het EK met de Jonge Duivels. “Met Nederland en Portugal zitten er twee stevige tegenstanders in onze poule. De bedoeling is natuurlijk om ons te plaatsen voor de volgende ronde, maar het zullen details zijn die beslissen over winst of verlies”, deelt Vandevoordt via Het Belang van Limburg.

Wanneer de Jonge Duivels de halve finale halen, dan hebben de Jonge Duivels direct ook een uitnodiging voor de Olympische Spelen te pakken, weet ook Vandevoordt. “Deelnemen aan de Olympische Spelen is iets unieks, zeker als voetballer. Het is misschien geen WK, maar het blijft een toernooi dat tot de verbeelding spreekt. Als sportman wil je daar staan”, verteltl Vandevoordt.

Vandevoordt staat ook aankomend seizoen weer onder de lat bij Genk in de Jupiler Pro League. Vandevoordt is al overgenomen door RB Leipzig, maar heeft afgesproken om in ieder geval nog een seizoen op huurbasis bij Genk te voetballen.