OFFICIEEL: Feyenoord verkoopt Kökcü, aanvoerder rondt transfer naar Benfica af

OFFICIEEL: Feyenoord verkoopt Kökcü, aanvoerder rondt transfer naar Benfica af

10-06-2023 20:35 Laatste update: 20:49
1

Orkun Kökcü heeft zijn transfer naar Benfica afgerond. De 22-jarige middenvelder heeft een contract voor vijf seizoenen getekend in het Estádio da Luz. Feyenoord ontvangt een recordbedrag.

Kökcü arriveerde vrijdagavond in Lissabon, waar hij werd opgewacht door enthousiaste fans en journalisten. Zaterdag onderging hij de medische keuring en nu is er definitief witte rook. De Turkse international levert Feyenoord uiteindelijk dertig miljoen euro op, waarmee hij Luis Sinisterra (25 miljoen) aflost als duurste uitgaande transfer. Bovendien bedongen de Rotterdammers een doorverkooppercentage van 25 procent.

Ook voor Benfica is er sprake van een recordtransfer. Kökcü is de duurste aankoop in de geschiedenis van O Glorioso, waar trainer Roger Schmidt zich hard maakte voor zijn komst. In Lissabon gaat hij weer samenspelen met voormalig Feyenoord-ploeggenoot Fredrik Aursnes. Voor Kökcü was de kans op speeltijd een belangrijke reden om voor de Portugese topclub te kiezen.

Benfica zette de laatste weken vaart achter de transfer. Kökcü genoot namelijk ook belangstelling uit de Premier League na zijn succesvolle seizoen, waarin hij Feyenoord bij de hand nam en naar de zestiende landstitel in de clubhistorie leidde. Kökcü speelde in totaal 175 wedstrijden voor Feyenoord. Daarin was hij goed voor 32 doelpunten en 27 assist. 

Op 30 juli kunnen de Feyenoord-fans afscheid nemen van Kökcü. Dan speelt hij met zijn nieuwe werkgever een oefenwedstrijd tegen de Rotterdammers.