Titelkoorts bij KRC Genk: supportersclub organiseert wandeltocht naar stadion

Titelkoorts bij KRC Genk: supportersclub organiseert wandeltocht naar stadion

31-05-2023 13:05

KRC Genk leek niet echt meer een titel te kunnen pakken, maar het geloof bij de Genkse supporters is er inmiddels weer. Afgelopen zondag voltrok het ideale scenario zich en maakt Genk dus weer kans op een titel. Bij één supportersclub hangt er alvast titelkoorts in de lucht.

Zo is er Blue Tornado, een supportersclub van Genk, dat heeft besloten om een wandeltocht te organiseren voor de titelpartij. "Onze supportersclub heeft dat inderdaad gedaan in het seizoen 2010-2011 toen KRC Genk thuis tegen Standard de titel pakte. Toen is dat goed uitgedraaid, dus we zullen het bijgeloof maar in ere houden zeker", lacht Tanja Shoups, secretaris van supportersclub Bij Het Belang van Limburg.

Toen ging het om een wandeltocht van het clublokaal in Diepenbeek naar het stadion. "Vandaag ligt ons clublokaal in Munsterbilzen. Dat is een stukje verder, zo’n 15 à 16 kilometer wandelen in totaal. Tot nu toe is een twintigtal supporters bereid om de tocht te doen, misschien komen er deze week nog andere bij", klinkt het.

Nog nooit meegemaakt
En ook bij supportersclub Racing Devils gelooft men nog vol in een Genkse titel. "Niemand gaf KRC Genk nog een kans voor de afgelopen speeldag", zegt voorzitter Vincent Gerets. "Dat het geloof weg was, zag ik ook in onze eigen supportersclub. Verschillende mensen gingen liever na Extrema Outdoor dan de bustrip te maken naar Club Brugge. Zij hebben ongelijk gekregen."

Afgelopen zondag werd er dan ook toen al een klein feestje gevierd. "We hebben de wedstrijd Antwerp-Union onderweg gevolgd. Toen Union gelijkmaakte, ging de hele bus uit zijn dak. Dat heb ik nog nooit meegemaakt, alsof Genk zelf een belangrijk match had gewonnen. Tja, en dan moest onze eigen wedstrijd nog komen tegen Brugge. Ik hoop natuurlijk, maar we blijven nuchter. Al was het maar om achteraf niet te ontgoocheld te zijn", besluit hij.