Deceuninck: “Antwerp heeft mathematisch beste positie, Union mentaal…”

Deceuninck: “Antwerp heeft mathematisch beste positie, Union mentaal…”

31-05-2023 10:45
1

Met nog één speeldag te gaan, maken drie van de vier teams die deelnemen aan de Champions’ Play-offs nog kans op de titel. Maar slechts één, Antwerp, heeft zijn lot in eigen handen. La Tribune analyseert de situatie bij Union Saint-Gilloise en Antwerp. 

“Dit einde van het kampioenschap bewijst dat men niets meer kan voorspellen", analyseert Benjamin Deceuninck op de Instagram van La Tribune. “De wedstrijd van Union was niet de beste, verre van dat, maar er waren van die kleine ingrediënten die voldoende waren om de spanning erin te houden. En misschien alles helemaal om te draaien.” 

“Antwerp staat nog steeds in de beste positie om kampioen te worden. Maar mentaal staat Union er wel erg sterk voor. In de beelden na de wedstrijd zagen we dat er een winnaar was, Union, en een verliezer, Antwerp”, merkt Deceuninck op. 

“Mentale kracht maakt het verschil, en het maakte ook het verschil op het veld, meer dan wat dan ook in feite. Wat ik zal onthouden is dat een verrot schot dat wordt afgeketst misschien wel het verloop van een seizoen kan veranderen."