'United kan Kane en Osimhen vergeten, Brobbey geldt als goedkoop alternatief'

'United kan Kane en Osimhen vergeten, Brobbey geldt als goedkoop alternatief'

17-05-2023 20:43
3

Manchester United gaat zich komende zomer in ieder geval versterken met een spits. Een opvallende naam op de lijst bij The Mancunians is die van Ajax-aanvaller Brian Brobbey, weet de Britse tak van ESPN.

United heeft voor aanstaande window een budget van omgerekend minimaal 115 tot maximaal 175 miljoen euro. De clubleiding wil naar verluidt twee à drie nieuwe versterkingen, maar Erik ten Hag wil er meer. Om die reden vallen de spitsen Harry Kane en Victor Osimhen, die te duur zijn, zo goed als zeker af. United heeft een lijst met goedkopere alternatieven opgesteld en daarop prijkt de naam van Brobbey. De andere namen zijn Randal Kolo Muani, Dusan Vlahovic en Tammy Abraham.

Op het middenveld kampt United met hetzelfde probleem. Ten Hag zou zijn selectie graag versterken met Jude Bellingham, Frenkie de Jong of Declan Rice, maar deze spelers vallen buiten het transferbudget. Het Chelsea-duo Mason Mount en Mateo Kovacic en Juventus-middenvelder Adrien Rabiot worden nauwlettend in de gaten gehouden. Daarnaast worden James Maddison en Alexis MacAllister aan een stap naar Old Trafford gelinkt.

Vorige zomer werd Brobbey ook al voorzichtig gelinkt aan United, toen Ten Hag de overstap van Ajax maakte. De 21-jarige spits kent een lastig seizoen in Amsterdam, waarin hij niet zeker is van een basisplaats. Toch kwam hij tot dusver tot twaalf competitietreffers.