OFFICIEEL: Kompany en co gaan Premier-League-uitdaging aan zonder icoon Barnes

OFFICIEEL: Kompany en co gaan Premier-League-uitdaging aan zonder icoon Barnes

17-05-2023 17:08

Zoals zowat elke promovendus zal ook Burnley FC zich proberen versterken met het oog op de volgende uitdaging, in dit geval de Premier League. Daar horen onvermijdelijk ook vertrekkers bij. De ploeg van Vincent Kompany neemt nu afscheid van een meubelstuk: Ashley Barnes stijgt namelijk niet mee naar het hoogste niveau.

Via haar officiële kanalen heeft Burnley aangekondigd dat Barnes in de Championship actief blijft. Het contract van de Engelse aanvaller liep af op Turf Moor en in samenspraak is beslist om dat niet te verlengen. Daar heeft Norwich City haar kans geroken. Vanaf komend seizoen zal Barnes het geel-groen van die club dragen. Norwich sloot het voorbije seizoen af op de dertiende plek in de Championship, op ruime afstand van kampioen Burnley.

Ondanks zijn gevorderde leeftijd was de 33-jarige Barnes nog van waarde in de titelstrijd van The Clarets. De spits mocht van Kompany 22 keer in de basis starten en bedankte voor dat vertrouwen met zes doelpunten. Zijn nakende vertrek maakt een einde aan een periode van exact tien jaar, waarin hij voor Burnley uitkwam. Voordien speelde Barnes bij meerdere andere Engelse ploegen uit de lagere regionen, met Brighton & Hove Albion als bekendste naam. 

Vanzelfsprekend laat Burnley het vertrek van haar clubicoon niet zomaar aan zich voorbijgaan. In een filmpje heeft het de belangrijkste en mooiste doelpunten van Barnes samengevat. 'Voor altijd een Claret', luidt de veelzeggende boodschap.