Balikwisha (Standard) over tijd Anderlecht: “Na één training werd ik aangenomen”

Balikwisha (Standard) over tijd Anderlecht: “Na één training werd ik aangenomen”

17-05-2023 10:31

William Balikwisha speelt momenteel voor Standard, maar het was bij Anderlecht dat de nieuwe Congolese international zijn carrière startte. In een interview met Pierre Deprez sprak de 23-jarige vleugelspeler over zijn jeugd en zijn eerste stappen in het voetbal.

"Mijn vader kende het voetbal niet zo goed, maar hij was erg hard voor mij. Voordat ik op jeugdniveau voor Anderlecht speelde, trainde ik bij Bon Air Sport”, aldus Balikwisha. “Ik had daar enkele testen gedaan en na twee trainingen vertelden ze me dat ik te sterk was om daar mijn tijd te verdoen en raadden ze me aan om naar Anderlecht te gaan. Na één training bij de Mauves werd ik aangenomen.”

Balikwisha was zes jaar oud toen hij in het befaamde trainingscentrum van RSC Anderlecht aan de slag ging. "Maar voor ik bij de club kwam, trainde ik met mijn vader in het Peterbos Park, vlakbij onze oude flat. Urenlang probeerde ik te jongleren. Hij zei me dat ik pas voor Anderlecht zou spelen als ik kon jongleren. En dat deed ik," zei hij.

De motor van Balikwisha lijkt ondertussen op volle toeren te draaien. De statistieken zijn zeker oké bij Standard. Dit seizoen heeft Balikwisha zich onder Ronny Deila na jaren van hard werken gevestigd als onbetwiste starter. In 31 competitiewedstrijden maakte hij vijf doelpunten en gaf hij vier assists.