'Brentford maakt gebruik van clausule van 13 miljoen om nieuwe doelman te halen'

'Brentford maakt gebruik van clausule van 13 miljoen om nieuwe doelman te halen'

15-05-2023 23:45

Er lijkt nog eens een Nederlandse doelman op weg naar de Engelse hoogste klasse. Mark Flekken staat op het punt om SC Freiburg te verlaten voor een avontuur in de Premier League. Naar verluidt bevinden de onderhandelingen met Brentford FC zich al in een vergevorderd stadium.

Volgens BILD en de Italiaanse transfergoeroe Fabrizio Romano staat er een clausule van dertien miljoen euro in het contract van de doelman, die vrijkomt als Flekken zijn krabbel bij de Premier League-club gaat zetten. Alles wijst erop dat hij snel zijn jawoord gaat geven.

Freiburg-directeur Jochen Saier weet ook dat Flekken graag naar Engeland verhuist. "Het kan zijn dat Mark ons gaat verlaten", liet hij weten aan Sport1. "Er is interesse uit Engeland en we weten dat het serieus is. Wat dat betreft is de kans groot dat hij volgend seizoen niet meer in het Freiburg-shirt te bewonderen is."

Flekken verliet in de zomer van 2019 MSV Duisburg voor een stap hogerop bij Freiburg. Met de overstap van de goalie, die de laatste twee seizoenen uitgroeide tot een basisspeler én Nederlands international, was toen een bedrag van twee miljoen euro gemoeid.