Vermeeren (Antwerp) haalt een niveau dat je zelden ziet op zijn leeftijd

"Vermeeren (Antwerp) haalt een niveau dat je zelden ziet op zijn leeftijd"

15-05-2023 15:44
27

Royal Antwerp FC blijft aan de leiding staan en kon zondag rekenen op een sterke Arthur Vermeeren. De jonge middenvelder speelde een goede partij tegen Club Brugge én schonk zijn ploeg de overwinning (en mogelijk de titel) met een treffer in de laatste minuut. Mark van Bommel kon de lof niet op.

De nog steeds maar achttienjarige Vermeeren was dit seizoen een smaakmaker bij Antwerp en heeft zijn ploeg nu helemaal op weg gezet naar de titel. Na de partij tegen Club Brugge kon Van Bommel enkel maar lof hebben voor Vermeeren. Een cruciaal doelpunt dus van de nog altijd maar 18-jarige smaakmaker van Antwerp. "We kunnen er een heel artikel over schrijven", klonk het bij Sporza.

Vermeeren kreeg pas eind 2022 een kans bij Antwerp, maar wist zich meteen te tonen en gaf een basisplek niet meer af. "Hoe hij zich ontwikkeld heeft dit seizoen... Vanaf de eerste trainingsdag zag iedereen dat hij kwaliteiten had. Hij heeft enorme stappen gezet op elke training, terwijl hij bij de U23 speelde en elke dag naar school ging. Na de WK-break speelde hij wedstrijden op een super hoog niveau, individueel."

Eerder gaf Marc Overmars al aan dat Vermeeren tussen Xavi en Iniesta kan staan. Ook Van Bommel spaart de lyrische woorden niet. "Vermeeren is erg matuur. Hij heeft een niveau dat je zelden ziet op die leeftijd. Eigenlijk is Vermeeren een uitzondering. Ik ben erg blij dat hij bij mijn ploeg speelt", besluit hij.