Vandenbempt over kans titel Union: Antwerp is sterker dan Club Brugge vorig jaar

Vandenbempt over kans titel Union: "Antwerp is sterker dan Club Brugge vorig jaar"

15-05-2023 10:30 Laatste update: 10:36
33

Het wordt steeds duidelijker welke ploegen uiteindelijk om de titel gaan strijden in Play-Offs 1. Door de winst van Union SG op KRC Genk (3-0) is de ploeg van Karel Geraerts 3 punten losgekomen van Genk. Analist Peter Vandenbempt liet zijn mening horen over de titelkansen van Union.

"Elke keer als je denkt: het is precies toch voorbij, zoals in de eerste helft tegen Leverkusen, die match tegen Antwerp... Dan brullen ze nog eens keihard in je gezicht", vertelde Vandenbempt op Radio 1 namens Sporza over de veerkracht van Union om matchen weer naar zich toe te trekken.

"Dit Union, gelouterd door de littekens van vorig jaar, toen ze veruit de betere ploeg waren maar geen kampioen werden, lijkt me meer klaar om de titel te pakken dan vorig jaar", zei de analist over een rijper Union dat meer aanspraak maakt op de titel dan vorig jaar.

"Alleen is de tegenstander uit Antwerpen sterker dan Brugge vorig jaar. Contradictorisch zijn de kansen dus misschien kleiner om het nu te doen", aldus Vandenbempt over het meer ervaren Union dat te maken heeft met een sterke tegenstander tijdens het slot van de Jupiler Pro League.

Union SG staat 1 punt achter op Royal Antwerp FC. Met nog 3 wedstrijden te gaan, ligt de strijd om de Jupiler Pro League-titel nog volledig open. Zo kan KRC Genk, dat 4 punten achter staat op Royal Antwerp FC, ook nog kampioen worden.