Streep van De Bruyne troeft Dzeko af, gekozen als mooiste Champions-League-treffer

Streep van De Bruyne troeft Dzeko af, gekozen als mooiste Champions-League-treffer

12-05-2023 13:22
2

Manchester City leek met een erg vervelend resultaat terug te keren uit Madrid, maar dat was buiten sterspeler Kevin De Bruyne gerekend. De Rode Duivel hing de bordjes met Real Madrid in evenwicht middels een heerlijk droge knal in de benedenhoek (1-1). Dat doelpunt is nu verkozen tot mooiste van de heenwedstrijden in de halve finales van de Champions League.

De Bruyne gaat met de 'Goal van de Week'-onderscheiding aan de haal dankzij zijn streep die Thibaut Courtois te machtig was. De concurrentie was nochtans niet mals, ondanks het beperkte aantal doelpunten in de halve finales (AC Milan - Internazionale eindigde op 0-2). Eveneens in Bernabeu had Vinicius Junior de score op geweldige wijze geopend.

Ook Edin Dzeko leek een stevige kanshebber op het prijsje. Hij maakte de eerste treffer in de Milanese derby met een fraaie volley uit een hoekschop. Hun inspanningen schoten echter tekort. Voor De Bruyne was het het tweede doelpunt in deze CL-campagne, nadat hij in de achtste finales al mocht juichen tegen RB Leipzig. Hij zit ook aan vijf assists.