Club Brugge zkt. nieuwe Vanaken: de mogelijke opvolgers van kapitein Blauw-Zwart

Club Brugge zkt. nieuwe Vanaken: de mogelijke opvolgers van kapitein Blauw-Zwart

12-05-2023 14:00 Laatste update: 13-05-2023 22:00
127

Club Brugge staat voor een drukke transferzomer en zoekt naar flink wat nieuwe aanwinsten. Daar hoort ook een toekomstige opvolger van Hans Vanaken bij. De nieuwe pion krijgt de zware taak om Vanaken uit de basis te werken. VoetbalPrimeur.be helpt Club Brugge alvast een handje met een lijst aan kandidaten.

Vanaken kan nog enkele jaren mee, al viel bij Het Laatste Nieuws recent nog te lezen dat Club Brugge toch naar een opvolger zoekt. De dertigjarige kapitein van Club Brugge heeft ook een moeilijker seizoen achter de rug, maar blijft van groot belang voor de Bruggelingen. Wat extra concurrentie kan hij echter wel gebruiken en daarvoor hebben wij enkele namen in gedachten.

Abdelhak Kadri (22 jaar, KV Kortrijk)
Kadri werd de voorbije maanden al gelinkt aan Club Brugge en staat hoog op het verlanglijstje van de landskampioen. De Algerijnse international kampte aan het seizoensbegin met een zware blessure, maar toonde zijn waarde meteen bij zijn terugkeer met vier doelpunten en één assist in zeventien partijen.

KV Kortrijk is echter niet van plan om Kadri zomaar te laten gaan. De club wil stevig cashen voor Kadri, waar het zelf zo'n half miljoen euro voor heeft betaald, en hoopt naar verluidt op een som van bijna vijf miljoen euro.

Giannis Konstantelias (20 jaar, PAOK Saloniki)
Net zoals Kadri was Konstantelias recent nog een target van Club Brugge en werd hij de voorbije weken uitvoerig gescout. De Griekse middenvelder kwam vorig seizoen nog op uitleenbasis uit voor KAS Eupen, al werd hij geen grote indruk te maken. Dat was bij PAOK dit seizoen dan toch anders.

Konstantelias brak dit seizoen helemaal door bij de Griekse topclub en speelde zich daarmee zelfs in de nationale ploeg van Griekenland. De tweevoetige Konstantelias is ook nog maar twintig jaar oud, waardoor hij nog enkele jaren in de schaduw van Vanaken kan leren om op termijn een sterkhouder te worden bij Blauw-Zwart.

Arda Güler (18 jaar, Fenerbahçe)
Nog jonger dan Konstantelias, maar zonder twijfel even getalenteerd als de Griekse international. Güler stond al als zestienjarig voetballertje op de radar van Club Brugge en kan rekenen op de interesse van heel wat grote clubs.

De – mogelijk iets te dure – Güler wordt bij Fenerbahçe ook gezien als het absolute toptalent en kwam dit seizoen zelfs dertig keer (waarvan voornamelijk invalbeurten) uit voor de Turkse topclub. Met zes doelpunten en vier assists in die partijen heeft hij zich ook serieus in de kijkergespeeld, waardoor Club Brugge snel zal moeten handelen als het Güler toch nog hoopt te kunnen aantrekken.

Chemsdine Talbi (18 jaar, Club Brugge)
Club Brugge moet mogelijk zelfs geen extra speler in huis halen om Vanaken te vervangen. Het kan ook in de eigen rangen kijken en voluit kiezen voor Talbi. De Belgische jeugdinternational is in principe eerder een flankaanvaller, maar kan ook centraal uit de voeten.

De jonge middenvelder liet bij NXT al heel mooie dingen zien en zag dat beloond worden met enkele kansen bij de A-kern én een nieuw contract. Als Club Brugge het transfergeld liever uitgeeft op andere posities, is voluit kiezen voor de eigen jeugd misschien wel de beste optie.

Zian Flemming (24 jaar, Millwall FC)
Club Brugge houdt goede herinneringen over aan de komst van Nederlanders zoals Ruud Vormer, Bjorn Meijer, Arnaut Danjuma en Noa Lang. Flemming kan de volgende in dat lijstje worden. Bij de Nederlandse laagvlieger toonde hij zijn talent al en zag hij dat beloond worden met een transfer naar Millwall afgelopen zomer. Ook bij de Engelse tweedeklasser is Flemming opnieuw een grote meerwaarde gebleken.

Vanaken is een spelmaker bij Club Brugge, maar weet ook de weg naar doel makkelijk te vinden. Die rol kan ook Flemming overnemen. Stond in het verleden al op het lijstje van Club Brugge en dat zal er na zijn sterk seizoen bij Millwall niet op verminderd zijn. Was in 44 partijen bij de Engelse club goed voor vijftien doelpunten en drie assists. Doelpunten en kwaliteit die Club Brugge goed kan gebruiken.

Hákon Arnar Haraldsson (20 jaar, FC Kopenhagen)
Of Club Brugge zoekt het in Scandinavië, waar het de voorbije jaren meermaals grote talenten weghaalde. Haraldsson kan één van die talenten worden. Bij FC Kopenhagen, een club waarmee Blauw-Zwart eerder al zaken probeerde te den, dit seizoen een sterkhouder geworden en zich serieus in de kijker gespeeld. Lijkt klaar voor een stap hogerop, mogelijk naar Club Brugge?

Odin Thiago Holm (20 jaar, Valerenga)
Als Club Brugge niet in Denemarken wil shoppen, kan het altijd eens in Noorwegen proberen. Odin Thiago Holm is ook één van die spelers die als tiener al werd gescout door Club Brugge, maar de stap richting ons land nog niet heeft gezet. Daar kan komende zomer misschien verandering in komen.

De Noorse jeugdinterational kan zowel als verdedigende, centrale als aanvallende middenvelder uit de voeten en is klaar om de volgende stap in zijn carrière te zetten. Bij Valerenga kende hij wat blessureproblemen, maar is men er helemaal van overtuigd dat zijn eindstation niet bij hun club ligt. Heeft nog maar een contract tot eind 2024 bij zijn club en kan dus voor een haalbare prijs in huis worden gehaald.

Williot Swedberg (19 jaar, Celta Vigo)
Stond bij zijn Zweedse club Hammarby te boek als een bijzonder groot talent en werd ook lange tijd gelinkt aan Club Brugge. Stond bijzonder dicht bij een overgang naar Blauw-Zwart om uiteindelijk voor Celta Vigo te kiezen. Die keuze is echter niet al te best uitgevallen.

De jonge Zweedse middenvelder komt amper aan bod bij de Spaanse club en speelde amper zes partijen voor Celta Vigo. Pionnen zoals Gabri Veiga en Fran Beltran uit de ploeg spelen wordt ook bijzonder moeilijk, waardoor het voor zijn carrière mogelijk beter is om toch een stapje terug te zetten en richting de JPL te verhuizen.

Miguel Monsalve (19 jaar, Independiente)
Zoekt men het iets zuiders bij Club Brugge? Dan kan Monsalve misschien wel een optie zijn. Amper negentien jaar oud, maar nu al een belangrijke pion bij de Colombiaanse club Independiente.

Kwam al vaker uit voor de U20 van Colombia en wordt ook in verband gebracht met de A-ploeg van zijn land. Als het de grote ploegen te snel af wil zijn en na Carlos Bacca een nieuwe Colombiaanse parel wil halen, zal Club Brugge snel moeten handelen voor Monsalve.

Hans Vanaken bij Club Brugge doen vergeten wordt sowieso geen makkelijke opgave voor de nieuwe pion. Net zoals het voor Club Brugge niet makkelijk zal worden om die opvolger te vinden. Gaat het opnieuw voor een atypische 10 zoals Vanaken? Of kiest het toch voor een ander type? Het is alvast vroeg begonnen met die zoektocht. Al blijft het een huzarenstukje om de tweevoudige Gouden Schoen te vervangen.