UPDATE: Charleroi kondigt operatie en maandenlange revalidatie aan voor Nkuba

UPDATE: Charleroi kondigt operatie en maandenlange revalidatie aan voor Nkuba

12-05-2023 13:42 Laatste update: 13:42
2

Het seizoen mag dan wel afgelopen zijn voor Sporting Charleroi, toch heeft de club nog slecht nieuws gekregen. Zo zagen de Carolo's in een oefenpartij sterkhouder Ken Nkuba uitvallen met een blessure.

Charleroi nam het dinsdag in een oefenwedstrijd op tegen RFC Liège, dat op de tweede plek staat in Eerste Nationale. In die 2-3 verloren wedstrijd zagen de Carolo's uiteindelijk ook nog Nkuba uitvallen met een knieblessure.

Uit eerste onderzoeken bleek dat de ligamenten van Nkuba niet zijn geraakt, maar dat hij toch enkele weken buiten strijd zal zijn. Dat meldt La Dernière Heure. Vooral slecht nieuws voor Nkuba, die daardoor het EKU21 van komende zomer dreigt te missen.

Ook voor Charleroi kan dat nog slecht nieuws betekenen. De 21-jarige flankspeler werd meermaals in verband gebracht met een transfer en kon zich op het EK nog eens extra in de kijker spelen. Dat wordt nu echter een pak moeilijker.

Update 12/5: De vrees van Charleroi en Nkuba is werkelijkheid geworden. Uit onderzoek is gebleken dat de meniscus van zijn rechterknie geraakt is. Een operatie dringt zich daarom op. Die zal deze vrijdag al plaatsvinden. Nadien zal Nkuba zo'n drie tot vier maanden moeten herstellen. Daardoor komt er dus een streep door zijn EK voor beloften.