Bayern miste Haaland op een haar na: Wilden niet over onze grenzen heen

Bayern miste Haaland op een haar na: "Wilden niet over onze grenzen heen"

10-05-2023 07:50 Laatste update: 09:39
2

Het scheelde niet veel of Erling Haaland was vorig jaar zomer speler van Bayern München geworden. Dat vertelt voorzitter Oliver Kahn in gesprek met BILD. De reden waardoor het huwelijk uiteindelijk niet tot stand kwam, was dat de Duitsers niet over hun financiële grenzen wilden gaan.

"We hebben er vorig jaar zomer echt alles aan gedaan om hem naar München te halen", onthult een openhartige Kahn. De Noorse doelpuntenmachine speelde toentertijd nog voor de rivaal Borussia Dortmund. Het transferbedrag was voor de club nog niet zo’n probleem, maar het enorme salaris dat hij vroeg wel. "Financieel waren we bereid om heel ver te gaan, maar we moesten een knoop doorhakken."

Bayern München wilde vast blijven houden aan de filosofie van de club, waarin spelers niet veel meer verdienen dan hun teamgenoten. "Als we hem wilden binnenhalen, dan moesten we onze loonstructuur bij de club doorbreken. Daar waren we niet klaar voor, want dat is niet onze stijl. Dat hebben we nooit voor een speler gedaan." Haaland maakte uiteindelijk voor zestig miljoen euro de overstap naar Manchester City.