Antwerp-fans hebben lastige knoop doorgehakt: Balikwisha dé uitblinker tegen Genk

Antwerp-fans hebben lastige knoop doorgehakt: Balikwisha dé uitblinker tegen Genk

09-05-2023 10:16 Laatste update: 10:21
2

Het is een topweek geworden voor Royal Antwerp FC. Na bekerwinst pakte de oudste club van het land ook de koppositie in het klassement, dankzij zeges tegen uitdagers Union Saint-Gilloise (0-2) en KRC Genk (2-1). In dat laatste topduel is Michel-Ange Balikwisha verkozen tot 'Man van de Match'.

De Antwerp-supporters kregen de voorbije 24 uur een lastige taak. Niet alleen moesten ze uit hun zegeroes ontwaken, bovendien ging de club naar goede gewoonte op zoek naar dé uitblinker van de vorige wedstrijd. Aangezien Antwerp een sterke collectieve prestatie neerzette tegen Genk, was dat niet zo eenvoudig. Uiteindelijk is Balikwisha uit de bus gekomen als laureaat.

De vleugelaanvaller liet de beslissende 2-1 optekenen, maar was ook buiten die treffer alomtegenwoordig. Hij bezorgde tegenstander Daniel Muñoz geregeld kopbrekers. Daarnaast was Balikwisha niet te beroerd om ook verdedigend zijn steentje bij te dragen, vooral met flink wat loopwerk. Zo trok hij dertig sprints en veroverde hij negen keer de bal.

In de weken in aanloop naar de bekerfinale zat Balikwisha nog geregeld op de bank. Ook in de bekerfinale was dat het geval. Die keuze van Mark van Bommel heeft hem kennelijk geprikkeld, want in de Champions' Play-Off toont hij weer de beste versie van zichzelf. De laatste weken scoorde Balikwisha drie keer; ook op Sint-Truiden (0-1) en als invaller op de Heizel was hij van goudwaarde.