Butez met Antwerp dichtbij record Jean Trappeniers en Michel Preud’homme

Butez met Antwerp dichtbij record Jean Trappeniers en Michel Preud’homme

07-05-2023 15:05
1

Jean Butez is zeer dichtbij een bijzonder record in de Jupiler Pro League. De doelman van Royal Antwerp FC kan het gedeelde record van doelmannen Jean Trappeniers en Michel Preud’homme evenaren van 22 clean sheets in één seizoen.

Om dit record te evenaren heeft Butez nog twee clean sheets nodig. De doelman van Antwerp heeft nu 20 wedstrijden in de Jupiler Pro League gespeeld zonder tegendoelpunten. Dit hoge aantal is niet alleen een compliment naar de doelman van Antwerp, maar ook naar de degelijkheid van het team van hoofdtrainer Mark van Bommel.

De verdediging van Antwerp staat dit seizoen als een huis. De ploeg heeft in 35 duels slechts 26 tegendoelpunten gehad. Antwerp heeft nog vijf wedstrijden waarin het de mogelijkheid heeft om het record van Jean Trappeniers en Michel Preud'Homme te evenaren en te verbreken. 

Om dichterbij dit record te komen mag zowel Antwerp als Butez zijn borst nat maken. Antwerp staat zondagavond tegenover koploper KRC Genk. De formatie van hoofdtrainer Wouter Vrancken wist dit seizoen in 35 wedstrijden al 81 keer het net te vinden.