Vanhaezebrouck (Gent) over kritiek op talentvolle spits Orban: “Dat raakt hem ook”

Vanhaezebrouck (Gent) over kritiek op talentvolle spits Orban: “Dat raakt hem ook”

07-05-2023 14:30
1

Gift Orban was weer eens van grote waarde voor KAA Gent. De jonge-spits was belangrijk met zijn doelpunt uit tegen Standard. Gent won uiteindelijk met 1-2 door doelpunten van Orban en Hugo Cuypers. Steven Alzate scoorde de tegentreffer namens Standard. Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van Gent vertelt over Orban en over de kritiek die zij te verwerken kregen.

Vanhaezebrouck vertelt zeer positief over zijn jong spits. In achttien wedstrijden voor Gent scoorde Orban al zestien keer. “Het Is gewoon een gast met ongelofelijk veel talent”, vertelt Vanhaezebrouck aan Het Nieuwsblad.

Orban kreeg de laatste weken niet alleen maar lof te verwerken, de spits werd de afgelopen weken wat meer in een negatief daglicht geplaatst en er werden vraagtekens gezet bij zijn mentaliteit. “En dat raakt hem ook. Maar dan is het aan ons om hem te helpen dat een plaats te geven. Da’s niet moeilijk, hoor. Als men onnozelheden schrijft, kunnen wij dat heel makkelijk uitleggen aan die jongen”, deelt Vanhaezebrouck.

Gent en Orban zijn sterk begonnen aan de European Play-Offs. De ploeg had een zware teleurstelling te verwerken nadat het op de laatste speeldag de Champon’s Play-Off misliep. De ploeg van Vanhaezebrouck herpakt zich nu en staat fier bovenaan in de European Play-Offs.