Mocht Butez in de Ligue 1 spelen, zou men over hem spreken voor de Franse ploeg

"Mocht Butez in de Ligue 1 spelen, zou men over hem spreken voor de Franse ploeg"

07-05-2023 11:29
3

Over alle competities heen hield Jean Butez dit seizoen liefst 27 keer zijn netten schoon. Dankzij die geweldige statistieken lonkt een Europese topcompetitie meer dan ooit tevoren. Zijn zaakwaarnemer, Patrick De Vlamynck, wikt en weegt de mogelijkheden. 

Drie jaar zit de 27-jarige Butez intussen bij Royal Antwerp FC, waarin hij gestaag gegroeid is tot één van de beste doelmannen in België. Toch wekt dat nog niet al te veel media-aandacht op in zijn thuisland. "Mocht Butez in de Ligue 1 spelen, dan zou men over hem spreken voor de Franse nationale ploeg", verzekert De Vlamynck bij La Dernière Heure.

En zo dringt de vraag zich op: is deze zomer niet het ideale moment gekomen om de sprong te wagen naar een grotere competitie? "Als er een goed project komt, dan gaan we aan tafel met Antwerp", zet De Vlamynck die deur op een kier. De komende weken blijft de focus echter voornamelijk op het sportieve aspect liggen. "Afscheid nemen van Antwerp met de dubbel? Dat zou een heel mooi afscheidscadeau zijn."

Hoe dan ook lijkt er straks 'een goed project' in te zitten voor Butez. Recent kwam nog naar buiten dat Villarreal CF de Fransman op de voet volgt. Ook in de Ligue 1 staan ongetwijfeld enkele clubs te trappelen om hem in de wacht te slepen. Eerder liet Butez zelf wel verstaan dat hij graag op de Bosuil zou blijven.