KRC Genk heeft nog één groot pijnpunt: Antwerp en Union kunnen dat

KRC Genk heeft nog één groot pijnpunt: "Antwerp en Union kunnen dat"

05-05-2023 15:40
4

KRC Genk begon de start van de Champions' Play-Offs met een knappe 3-1 zege tegen Club Brugge en lijkt helemaal klaar om de titel te pakken. Het is ook de grote favoriet, al moet men bij de Limburgers volgens Stef Wijnants nog een groot pijnpunt zien aan te pakken.

In de partij tegen Club Brugge werd volgens de journalist namelijk nog een groot minpunt blootgelegd bij Genk: de verdediging. "Je wint wedstrijden als je goed verdedigt en dat is bij Genk niet altijd het geval", zegt hij bij TVL.

"Bij de tegengoal van Vanaken komt Muñoz eerst te laat. En ik heb al vaak gezegd dat Arteaga een goede voetballer is, maar hier laat hij de bal weer veel te makkelijk aannemen. Om kampioen te worden gaan ze ook moeten heersen in de eigen zestien tegen Antwerp en Union, die dat zelf heel erg goed kunnen", klinkt het.

Al ziet Wijnants ook een positief punt bij de aanvallende backs. "Die twee hebben zoveel goede drang naar voren. Zo kwam ook de 1-1 tot stand enkele minuten later. En ik wil ook niet zeggen dat Arteaga zwaar in de fout ging bij dat tegendoelpunt. Maar echt in de zestien verdedigen met het mes tussen de tanden, vind ik dat hij te weinig kan. En dat gaan ze tegen Antwerp nodig hebben. Dan op achterstand komen, is dodelijk", besluit hij.