Stevige uithaal naar Coucke: 'Hij moet uit Anderlecht worden verwijderd'

Stevige uithaal naar Coucke: 'Hij moet uit Anderlecht worden verwijderd'

05-05-2023 10:17
63

RSC Anderlecht heeft alweer een moeilijk seizoen achter de rug en slaagde er uiteindelijk niet om de Play-Offs te halen. Volgens Herman Brusselmans deels door het slechte werk van eigenaar Marc Coucke.

In zijn column in HUMO haalt de schrijver op geheel eigen wijze en met een cynische ondertoon bijzonder hard uit naar de zakenman, die volgens hem geen geschenk was voor Anderlecht. 'Overal waar die komt, groeit geen gras meer. Hij mag dan wel miljardair zijn, maar van onder andere voetbal weet hij drie keer niks. Coucke moet simpelweg uit Anderlecht verwijderd worden', schrijft hij.

Ook de trainers van Anderlecht delen in de malaise bij paars-wit. Brusselmans is niet onder de indruk van de trainers bij de Brusselaars dit seizoen. 'Allerlei onbekend tuig is recent trainer geweest van Anderlecht, en geen enkele kon z’n stempel drukken', klinkt het.

Dat kon Kompany wel, maar Brusselmans beseft ook dat die niet snel zal terugkeren naar Anderlecht. 'Hij haat Anderlecht, mede omdat men hem daar als een stuk stront heeft behandeld', aldus Brusselmans.