Club Brugge staat voor cruciale speeldag, kans op nog iets of niets

Club Brugge staat voor cruciale speeldag, kans op nog iets of niets

04-05-2023 16:30 Laatste update: 06-05-2023 15:00
40

Speeldag 1 van de Champions' Play-Offs ligt achter ons. KRC Genk en Royal Antwerp FC zetten hun titelambities kracht bij. Club Brugge daarentegen kreeg een serieuze tik en kan zondag mathematisch al uitgeteld zijn voor een vierde titel op rij.

De voorbije drie seizoenen ging Club Brugge met de titel aan de haal. De kans dat de serie nog langer wordt, is na de 3-1 nederlaag tegen Genk haast onbestaand. Maar we zijn in België, dus zijn we verplicht om te zeggen 'mathematisch kan het nog'.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Als de resultaten van speeldag 2 voor Club Brugge tegenzitten, moet die boutade op stal. Club Brugge heeft immers nu een achterstand van 11 punten op leider KRC Genk. Indien Blauw-Zwart zaterdag thuis met de punten morst, kan Genk Club Brugge zondag officieel uit de titelrace duwen. Genk gaat op bezoek bij Antwerp.

De kans dat nog iemand bij Club Brugge momenteel aan de titel denkt, is klein. Toch staat er voor Club Brugge tegen Union meer dan enkel de eer op het spel. Club Brugge moet winnen om nog hoop te koesteren uiteindelijk een plaats of twee te stijgen in de stand.

Verdeling Europese tickets
De tweede in stand mag immers naar de tweede voorronde van de Champions League. Voor de kampioen is een plaats voorzien in de derde voorronde van de Champions League. De derde uit België mag dan weer naar de derde voorronde van de Europa League. Voorlopig staat Club Brugge slechts op een plaats die recht geeft op een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League. Ook de uiteindelijk nummer vijf van de Jupiler Pro League mag naar de tweede vooronde van de Conference League.