Real Madrid en Courtois verliezen, talenten krijgen voorkeur op Hazard

Real Madrid en Courtois verliezen, talenten krijgen voorkeur op Hazard

03-05-2023 07:20 Laatste update: 07:53
4

Real Madrid heeft zijn zevende nederlaag van het seizoen geleden. Het gemis van Karim Benzema en Vinícius Júnior deed zich voelen tegen Real Sociedad. Thibaut Courtois speelde de hele wedstrijd terwijl Eden Hazard heel de match aan de bank zat gekluisterd ondanks de vele afwezigen bij Real. Talenten Rodriguez en Arribas mochten wel invallen.

Real Sociedad - Real Madrid 2-0
Real moest Vinícius door een schorsing missen in San Sebastian, terwijl Benzema rust kreeg. Voor de ploeg van Carlo Ancelotti staat in La Liga niet veel meer op het spel door de grote achterstand op FC Barcelona. Zodoende wierpen de Copa del Rey-finale tegen Osasuna (zaterdag) en de Champions League-clash met Manchester City (volgende week dinsdag) hun schaduw vooruit.

Met Mariano Díaz in de spits was Real redelijk tandeloos. Door een fout van Eder Militão, die de bal te kort terugspeelde op Courtois, kon Takefusa Kubo de score openen. De Japanner kwam vorige zomer over van de Madrilenen. Na ruim een uur kreeg Dani Carvajal ook nog eens zijn tweede gele kaart, waarna Ander Barrenetxea het duel in het slot gooide na een prachtige pass van David Silva.

Door de nederlaag van Real kan Barça de champagne koud zetten. De Catalanen kunnen uitgerekend op bezoek bij stadgenoot Espanyol kampioen worden op 14 mei.

SC Freiburg - RB Leipzig 1-5
RB Leipzig heeft zich overtuigend geplaatst voor de finale van de DFB-Pokal. Die Roten Bullen overrompelden SC Freiburg en de ene na de andere aanvalsgolf rolde over het doel van Mark Flekken. De Nederlandse doelman werd voor rust al vier keer gepasseerd. Dani Olmo opende de score en de Spaanse spelmaker gaf vervolgens assists op Benjamin Henrichs, Dominik Szoboszlai en Christopher Nkunku: 0-4.

In de tweede helft haalde Josko Gvardiol een doorgebroken speler neer, waardoor Leipzig met tien man verder moest. Daardoor kreeg Freiburg zowaar wat lucht en deed Michael Gregoritsch iets terug. Het slotakkoord was echter voor Szoboszlai, die een penalty benutte. Het duel lag enige tijd stil doordat Leipzig-reserve André Silva tijdens zijn warming-up werd geraakt door een munt. Het werd zodoende een avond om snel te vergeten voor Freiburg. Leipzig neemt het in de finale op tegen VfB Stuttgart of Eintracht Frankfurt.