Standard ziet Gent meteen twee punten uitlopen in PO: Cercle wordt onderschat

Standard ziet Gent meteen twee punten uitlopen in PO: "Cercle wordt onderschat"

01-05-2023 22:29
9

In de Europe Play-Off mocht KAA Gent zich de winnaar van de openingsspeeldag noemen. Een dag nadat het zelf KVC Westerlo klopte met 3-1 deelden Cercle Brugge en Standard Luik de punten: 0-0. Voor die laatste, toch gezien als de grootste uitdager van De Buffalo's, is dat meteen een klapje. Bij La Tribune kunnen de analisten echter best leven met dat gelijkspel.

Zo vindt Nordin Jbari dat Standard het best keurig gedaan heeft. "De kwaliteiten van Cercle worden onderschat. Hun pressing doet alle ploegen pijn", beseft de oud-aanvaller. Om daaronder uit te komen, heb je je beste spelers nodig, vult Philippe Albert aan. Daar kon Standard niet volledig over beschikken in Brugge. "Zonder Philip Zinckernagel en William Balikwisha was het lastig", zag hij.

Wie er vooraan niet in slaagt om het verschil te maken, moet ervoor zorgen dat hij achteraan niet in de problemen komt. Dat gebeurde ook bij Standard. Ronny Deila mag de pluimen op zijn hoed steken. "Wat hij verdedigend neergezet heeft, is ongelooflijk", zwaait Stephan Streker met lof. Daar ligt dan ook de grootste sterkte van de Rouches. "En zelfs op het middenveld, met de titularissen, zijn ze in staat om mooi voetbal te ontwikkelen. Voorin missen ze echter te veel kansen."

Momenteel gaat Gent aan kop in de Europe Play-Off. Standard volgt nu op twee punten, zowel Cercle als Westerlo tellen vijf punten achterstand.