Westerlo opent Play-Off met nederlaag: We vergaten kwartier te voetballen

Westerlo opent Play-Off met nederlaag: "We vergaten kwartier te voetballen"

29-04-2023 11:02
2

Het ambitieuze KVC Westerlo heeft de Europe Play-Off met een nederlaag afgetrapt. Op bezoek bij KAA Gent ging het met 3-1 onderuit. Trainer Jonas De Roeck zag dat zijn manschappen geen perfecte prestatie op de mat legden.

Zijn Westerlo kwam vooral onvoldoende scherp uit de kleedkamer, klinkt het. "Het is jammer dat we in de tweede helft tien à vijftien minuten vergaten te voetballen in balbezit. We leden onnodig balverlies en creëerden zo kansen voor Gent", analyseert De Roeck bij Sporza. Van dat mindere moment maakte Gent gebruik om de tegenstander tegen het canvas te slaan.

Dubbel jammer, want voor de rust hield Westerlo wél gelijke tred. "In de eerste helft hadden we het wel goed onder controle en vingen we Gent goed op. We kwamen er af en toe goed uit en maakten een mooi doelpunt." Volgens De Roeck was het dan ook mogelijk om punten te pakken in de Ghelamco Arena.

Door de nederlaag heeft Westerlo meteen een slechte zaak gedaan met oog op eindwinst in de Europe Play-Off en de bijbehorende kans op een Europees ticket. De Kemphanen tellen nog steeds 26 punten, terwijl Gent is opgeklommen naar 31 stuks. Standard Luik staat op 28 punten en trekt dit weekend op bezoek bij Cercle Brugge (25).