Dankbare Vanhaezebrouck na Gent-Westerlo: Blijven zingen tot de laatste minuut

Dankbare Vanhaezebrouck na Gent-Westerlo: "Blijven zingen tot de laatste minuut"

28-04-2023 23:50
13

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, reageert na de knappe overwinning van Gent op Westerlo in de European Play-Offs. Gent won thuis met 3-1 nadat het met 0-1 achter stond. De teleurstelling bij Gent was groot na het onnodige mislopen van de Champions’ Play-Offs, toch kan Vanhaezebrouck nog lachen bij Gent.

Vanhaezebrouck begint zijn verhaal na de overwinning tegen Westerlo door aan te geven dat hij voor twee verschillende groepen dankbaar is. “Ten eerste mijn spelers, die vandaag een fantastische mentaliteit hebben getoond", vertelt Vanhaezebrouck aan Sporza.

De tweede groep waar Vanhaezebrouck zich op richt zijn de supporters van Gent. "De tweede groep die ik absoluut moet vermelden zijn de supporters en dan vooral de harde kern achter het doel. Die hebben vandaag geen seconde gezwegen, ze zijn blijven zingen van de eerste tot de laatste minuut”, meldt Vanhaezebrouck dankbaar.

Vanhaezebrouck vertelt verder over de wedstrijd dat zijn ploeg de eerste helft volledig controleerde maar dat het ontbrak aan scherpte. De hoofdtrainer vond dat zijn ploeg zeer plotseling op achterstand kwam, maar dat zijn ploeg na de rust orde op zaken stelde.  “We zijn beloond met kansen en doelpunten. Ik ben trots op mijn spelersgroep", besluit Vanhaezebrouck.