Vrancken (Genk) vergelijkt zich met concurrentie: “Antwerp staat voor stabiliteit”

Vrancken (Genk) vergelijkt zich met concurrentie: “Antwerp staat voor stabiliteit”

28-04-2023 23:00
1

Wouter Vrancken, de hoofdtrainer van KRC Genk, kreeg het voor elkaar om met Genk als koploper de reguliere competitie van de Jupiler Pro League af te sluiten. De hoofdtrainer wordt nu in een uitgebreid interview gevraagd naar zijn team ten opzichte van de concurrentie voor de Champions’ Play-Offs.

Vrancken wordt gevraagd hoe hij als hoofdtrainer zakelijkheid in zijn team heeft gebracht. Vrancken geeft aan dat dit met ervaring komt, maar dat Genk hier wel in verschilt in vergelijking met Royal Antwerp FC, Union SG en Club Brugge. “In ons businessmodel gaan we resoluut voor jonge spelers. Daarin verschillen we ten opzichte van de andere drie ploegen in play-off 1”, vertelt Vrancken aan Het Laatste Nieuws.

Vrancken gaat verder met zijn vergelijking en neemt Antwerp als voorbeeld. “Antwerp staat dan weer voor stabiliteit. Zie naar hun aantal tegengoals, en dan heb je nog de ervaring van Vincent Janssen en Toby Alderweireld - dat maakt een verschil”, deelt Vrancken.

Er wordt ook dieper ingegaan op de relatie tussen een hoofdtrainer en zijn spelersgroep. De hoofdtrainer van Genk vertelt hoe hij dit aanpakt met zijn spelers. “Je moet laten voelen dat je met hen inzit. Dat je niet alleen begaan bent met de voetballer, maar ook met de mens”, besluit Vrancken.

Genk mag als koploper de Champions’ Play-Offs aftrappen, de ploeg van Vrancken neemt het als eerst op tegen Club Brugge onder leiding van hoofdtrainer Rik de Mil. De eerste wedstrijd vindt plaats op 30 april.