'Financiële zorgen bij promovendus Sheffield: grote geldpremie op de tocht'

'Financiële zorgen bij promovendus Sheffield: grote geldpremie op de tocht'

28-04-2023 09:50
3

De promotie van Sheffield United heeft de clubleiding naast euforie ook hoofdpijn bezorgd. Volgens de Daily Mail hebben de spelers van de promovendus hun zorgen geuit: Sheffield lijkt namelijk niet in staat een financiële afspraak na te kunnen komen. 

Sheffield won afgelopen woensdag met 2-0 van West Bromwich Albion, waardoor het na één jaar afwezigheid promotie naar de Premier League veiligstelde. Toch heerst er niet alleen maar een hosanna-stemming. De clubleiding had namelijk een grote premie laten vastleggen, maar lijkt deze niet te kunnen betalen aan de spelers. The Blades kampen al het hele seizoen met financiële problemen. 

De salarissen van de spelers werden al diverse keren te laat betaald, omdat de clubeigenaar een verkoop zou proberen te forceren. Volgens de afspraak ontvangen de spelers van Sheffield, op basis van hun prestaties, premies die uiteenlopen tussen de 250.000 en 400.000 pond. Ter vergelijking: Manchester United betaalt zijn spelers minder bij het winnen van de Premier League. Bovendien hangt de club ook nog een straf van de FA boven het hoofd, omdat het bij een transfer een verplichting niet zou zijn nagekomen.