'Gassama keert terug naar PSG, maar kan meteen weer op de stoep staan in Eupen'

'Gassama keert terug naar PSG, maar kan meteen weer op de stoep staan in Eupen'

26-04-2023 18:47

Zelden zo'n feestje in mineur gezien. KAS Eupen verzekerde zich zondag weliswaar van het behoud in de Jupiler Pro League, maar dat had het voornamelijk te danken aan het falen van SV Zulte Waregem. In tussentijd vond er al een halve leegloop plaats aan de Kehrweg. Djeidi Gassama zou echter snel weer op de drempel kunnen staan.

Door de nederlaag van Zulte Waregem tegen Cercle Brugge (2-3) maakte het resultaat van Eupen bij Club Brugge eigenlijk niets meer uit. Dat De Panda's op Jan Breydel met 7-0 op hun donder kregen, doet evenwel vermoeden dat er deze zomer grondige versterkingen gehaald moeten worden. Het bestuur reageerde deze week al met enkele ... vertrekkers. Edward Still gaat niet verder als trainer en verder vertrekken ook zes spelers, onder wie sterkhouders Stef Peeters en Smail Prevljak. 

Ook Gassama leek geen toekomst meer te hebben in Eupen. De club kondigde aan dat de huurling van Paris Saint-Germain terugkeert naar zijn moederclub. Dat hoeft echter niets definitiefs te betekenen, meldt Get Football News BeneIn het verleden gebeurde immers hetzelfde met Teddy Alloh. Die zette na een uitleenbeurt eveneens de definitieve overstap van PSG naar Eupen.

Of Gassama hetzelfde pad bewandelt, moeten de komende weken uitwijzen. Volledig zijn stempel drukken in de Oostkantons lukte niet. De negentienjarige aanvaller kwam wel negentien keer in actie, maar dan voornamelijk als invaller. Niettemin maakte hij twee belangrijke doelpunten tegen KV Oostende (4-4) en Standard Luik (2-0).