OFFICIEEL: Antwerp heeft de smaak te pakken en promoveert ook jonge doelman

OFFICIEEL: Antwerp heeft de smaak te pakken en promoveert ook jonge doelman

26-04-2023 18:01
4

Meer dan ooit krijgt de (lokale) jeugd dit seizoen kansen bij Royal Antwerp FC. Die ingeslagen weg wil de oudste club van het land duidelijk blijven verderzetten. Ook jeugdspeler Mathis Van Gils plukt daar nu de vruchten van. 

Via haar officiële kanalen maakt Antwerp namelijk bekend dat Van Gils zijn allereerste profcontract heeft mogen ondertekenen. Voor hoe lang de negentienjarige aan de club verbonden is, wordt niet gedeeld. Van Gils is een doelman die dit seizoen al zes keer zijn kans kreeg bij het beloftenelftal, dat uitkomt in Eerste Nationale. Daarin hield Van Gils drie keer de nul.

Of hij op termijn de opvolger kan worden van Jean Butez, is uiteraard nog veel te vroeg om te voorspellen, maar in ieder geval bewijst het contract van Van Gils dat Antwerp werk maakt van de doorstroming uit de eigen jeugd. Met onder meer Kobe Corbanie, Zeno Van Den Bosch en vooral Arthur Vermeeren maakten de laatste maanden al enkele jonkies het mooie weer. Ook bij de scouting in het buitenland mikt The Great Old steeds vaker op jonge krachten, denk maar aan William Pacho of Anthony Valencia.