Het échte probleem bij KRC Genk? In eigen zestien moet je heersen

Het échte probleem bij KRC Genk? "In eigen zestien moet je heersen"

25-04-2023 12:16
17

KRC Genk begint als leider aan de Play-Offs, maar het verschil met Union en Antwerp is miniem. Ook Stef Wijnants ziet dat er iets moet veranderen na een aantal slechte resultaten. 

"Aanvankelijk werd daarvoor verwezen naar het vertrek van Onuachu", vertelt Wijnants bij Het Belang Van Limburg. "Maar ik zeg al lang dat Genk een probleem zou krijgen, als het zo bleef verdedigen. In de eigen zestien moet je heersen. Een McKenzie doet dat al heel het seizoen. Cuesta startte sterk. Maar nadien werd het allemaal wat minder en nu is hij helaas geblesseerd."

Het probleem ligt volgens Wijnants vooral op de flanken. "De flanken moeten in de duels de tegenstander meer in de nek hijgen. Neem de twee doelpunten van Anderlecht. Telkens laat Arteaga zich daar aftroeven. En zondag in Charleroi was het de beurt aan Preciado om in de fout te gaan. Dat kan je je niet permitteren. En al zeker niet in de Play-Offs."

KRC Genk begint er op zondag al aan. Amper twee uur na de bekerfinale start Speeldag 1 van de Champions' Play-Offs met een thuiswedstrijd tegen Club Brugge.