Vandewalle over Anderlecht-Mechelen: ‘RSCA maakte zich gewoon ridicuul’

Vandewalle over Anderlecht-Mechelen: ‘RSCA maakte zich gewoon ridicuul’

24-04-2023 09:18
3

RSC Anderlecht, Charleroi en Cercle Brugge waren voor de laatste speeldag de grootste kanshebbers op een ticket voor PO2. Chef-voetbal van Het Nieuwsblad blikt terug op de strijd om het laatste ticket. 

Uiteindelijk snoept Cercle Brugge het ticket uit de handen van de anderen. Charleroi speelde gelijk, Anderlecht verloor en Cercle pakte de drie punten. “Anderlecht maakte zich ridicuul met het verlies tegen Mechelen”, opent Vandewalle in Het Nieuwsblad. Het zat er nochtans lang in voor Anderlecht…

Op een gegeven moment was een winning-goal genoeg om toch PO2 te halen. De rollercoaster aan emoties in het stadion, doet waarschijnlijk niet veel goeds aan het gevoel na afloop van de partij. “Met meer wedstrijden verloren dan gewonnen, is de sportieve crisis bijna een eeuw niet zo groot geweest.”

Vandewalle denkt terug aan de tijd dat het land op zijn kop stond als de fiere paars-witten een keer verloren. “De trainer of de technisch directeur buitengooien is geen optie, het bestuur dat er met veel geld inzit vervangen evenmin. Hard werken dan maar zeker? En die spiegel, niet alleen om het haar te kammen”, schrijft Vandewalle.