Geraerts (Union) schudt ploeg wakker met 4-dubbele wissel en wint van Kortrijk

Geraerts (Union) schudt ploeg wakker met 4-dubbele wissel en wint van Kortrijk

23-04-2023 20:50
5

Kortrijk verliest thuis met 2-4 van Union, Kortrijk hield dapper stand maar kon na de wissels van Geraerts Union niet meer de baas zijn. Kortrijk had tegen Union eigenlijk niets meer om voor te spelen. Union kon de punten daarentegen zeer goed gebruiken net voor de Champions’ Play-Offs. Union nam het initiatief om op zoek te gaan naar een doelpunt. Union kon geen mogelijkheden vinden om door de defensie van Kortrijk te spelen, waardoor dit een slordige openingsfase opleverde.

Union bleef het proberen en kwam voor de goal via Casper Terho, de aanvaller ontving de bal via spits Boniface en schoot keurig binnen in de verre hoek. Het doelpunt van Union zorgde ervoor dat Kortrijk zich ook meer ging bemoeien op de helft van Union.

Selemani vond namens Kortrijk met een fraaie voorzet het hoofd van Silva, de verdediger knikte de gelijkmaker overtuigend binnen waardoor het 1-1 werd. Het doelpunt van Kortrijk smaakte naar meer en het leek er totaal niet op dat de ploeg eigenlijk nergens meer voor speelde. Vlak voor rust vond Kortrijk dan de voorsprong via Kristof D’Haene. De aanvoerder dwong zelf de strafschop af en schoot in zijn afscheidswedstrijd Kortrijk op voorsprong tegen Union.

Kortrijk en Union kwamen de kleedkamers uit, maar beide teams leken niet voldoende gerust te hebben. Er was haast geen diepgang in het veldspel en vooral Union was erg zoekende.

Kortrijk probeerde er via verschillende counters uit te komen tegen Union. Union’s hoofdtrainer Geraerts vond het genoeg en besloot om een vierdubbele wissel door te voeren. Lynen, Boniface, Kandouss en Lazare worden gewisseld voor Azzouzi, Nilsson, Francois en Puertas.

De wissels van Geraerts bleken te werken. Union kroop steeds meer uit zijn schulp en met succes. Het aanzetten van Union werd beloond via een eigendoelpunt van Watanabe, nadat zijn doelman niet volledig redding bracht.

De wissels van Geraerts bleken een gouden zet. Union startte een stormloop richting het doel van Kortrijk en de 19-jarige Terho tikt na een soepel lopende aanval de bal binnen. 2-3 voor Union. Union leek herboren na de wissels van Geraerts, Kortrijk was het helemaal kwijt en Union prikte de 2-4 binnen via Adingra na een grote fout van Silva.

Hiermee besliste Adingra ook de wedstrijd, Union bleek na de wissels van Geraerts toch te sterk voor Kortrijk en won in de afscheidswedstrijd van D’Haene met 2-4 van Kortrijk.